lauantai 20. heinäkuuta 2013

Wifistelyä Slovakiassa

Slovakia on hieno maa aktiiviselle netinkäyttäjälle: wifi löytyy melkein kaikkialta. Kuva on Bratislavasta Tonavan varrelta, jossa jokaiseen puistonpenkkiin on kiinnitetty laatta ja lupaus ilmaisesta ulkoilma-wifistä. Yhteys on paikoin heikko, mutta ainakin periaatteessa sellainen on tarjolla. Jopa ihan siinä Tonavan laidassa.

Ilmainen wifi löytyy myös ostoskeskuksista ja monista ravintoloista. Hotelleissa ja hostelleissa se on ihan normaalia palvelua - itse olen osunut vain yhteen sellaiseen hostelliin Bratislavassa, jossa ei ollut wifi-yhteyksiä.

"Free wifi" on jopa bussissa, joka kuljettaa matkailijat Wienin lentokentältä tunnissa Bratislavaan. (käytännössä kaikki suomalaisten matkustaminen Slovakiaan kulkee siis lennolla Wieniin ja sieltä bussilla tai junalla Slovakian puolelle)

Wifistely Slovakiassa on siis helppoa.
Ja jos haluaa vielä varmemman nettiyhteyden kännykkäänsä kaikkialle, voi ostaa puhelinliikkeestä prepaid-kortin, johon sisältyy varsin edullinen nettiyhteys. Kortille voi ladata tarpeen mukaan lisää käyttöaikaa kupongilla, jonka saa vaikka lehtikioskilta tai postista. Pidempään Slovakiassa liikkuvalle prepaid on ihan kannattava ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokemuksia, kysymyksiä, palautetta? Jätä viesti!